Corus en Signadens verenigen krachten voor Europees leiderschap op gebied digitale tandprotheses

23 maart 2022  •  4 min
Signadens Corus

Barcelona (ES)/Amersfoort (NL), 23 maart 2022 – Het Nederlands-Belgische Signadens heeft de krachten gebundeld met Corus, de toonaangevende tandtechnische laboratoriumgroep in Spanje, Frankrijk en Portugal. Onder de naam Corus hebben ze als doel de positie in de voorhoede van technologie en innovatie te consolideren en marktleider te worden op het gebied van Europese digitale tandprothesen. Door de integratie ontstaat een cluster met 49 laboratoria en 1.200 werknemers, die 9.000 tandartspraktijken in vijf landen ondersteunen bij de voortdurende modernisering en digitale transformatie van de branche.

Als onderdeel van zijn strategie streeft Corus naar de integratie van lokale ondernemers die vervolgens aandeelhouder worden van het bedrijf, waarbij voor hun bestaande klanten het hoogste niveau van dienstverlening lokaal wordt gehandhaafd. Corus werkt als een geïntegreerd digitaal platform waar tandartsen kunnen communiceren met het lokale laboratorium en de patiënt, terwijl tegelijkertijd garanties worden gegeven over de traceerbaarheid van het recept en de informatie die nodig is om de producten en diensten op maat van de patiënt te maken. Samen met de integratie van het bredere netwerk van laboratoria biedt dit een wereldwijde oplossing op basis van een innovatief en gedifferentieerd portfolio van werkprotocollen, producten, diensten en training en opleiding met behoud van een lokale en persoonlijke aanpak, waardoor een betere tandheelkundige zorg en ervaring voor de patiënt wordt gewaarborgd.

Corus en Signadens bereikten eind 2021 een geconsolideerde omzet van €100 miljoen. Na de integratie is het bedrijf van plan de onderneming verder te laten groeien door een combinatie van organische groei en de consolidatie van meer laboratoria, zowel in de huidige regio's als daarbuiten. De huidige private equity-investeerders Careventures en Quadrum Capital hebben hun steun voor de toekomstige groeiplannen van de onderneming toegezegd.

Corus wordt geleid door de co-CEO’s Jeroen van Asten (Signadens) en Nicolas Bonnard (Corus). Zij delen de verantwoordelijkheden voor de ontwikkeling van het bedrijf, waarbij Van Asten CEO is van Nederland en België. Van Asten: "De Europese markt voor tandprothesen ondergaat een consolidatieslag. De digitalisering zorgt voor ingrijpende veranderingen. Wij willen de komende jaren een voortrekkersrol spelen in deze transformatie door de integratie van toonaangevende laboratoria en het innovatievermogen van de groep te benutten. We kijken ernaar uit om onze producten en diensten verder uit te breiden op de Europese markt. Landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk of Italië hebben een enorm potentieel, dat wij graag verzilveren.”

Nicolas Bonnard, CEO van Corus Spanje, Portugal en Frankrijk, spreekt van een nieuw tijdperk: "Het is een grote eer om de uitdaging aan te gaan om ons bedrijf te leiden en verder te ontwikkelen met zeer getalenteerde ondernemende partners en een uitstekend team van ervaren managers. Corus is, in samenwerking met tandartsen, de drijvende kracht achter de paradigmaverschuiving in het nieuwe tijdperk van de tandheelkunde: digitaal, gepersonaliseerd en met een hoge toegevoegde waarde voor de tandarts en voor de patiënt. Op basis van onze bedrijfsstructuur, waarbij alle laboratoria aandelen in de groep bezitten, bevinden we ons in een goede positie om uitstekende diensten en producten te leveren aan onze klanten op de meest efficiënte manier."

Juan Roma, partner bij Careventures en uitvoerend voorzitter van Corus: "Bij Corus zetten wij ons in voor de Europese ontwikkeling van het bedrijf. Het vertrouwen, het talent en de resultaten die we de afgelopen jaren hebben geboekt, getuigen van het succes van ons werk. De bundeling van onze krachten met Signadens versterkt onze positie als leider in de markt in hoge mate. Bovendien twijfel ik er niet aan dat we, met het leiderschap van zowel Nicolas als Jeroen, succes blijven boeken naarmate we Corus verder zien groeien in nieuwe markten."

Adviseurs die bij de transactie waren betrokken zijn BakerMckenzie, Houthoff, Broseta en Atlas en voor de financiële DD-ondersteuning Deloitte.

Over Corus Corus is het toonaangevende Europese bedrijf op het gebied van geavanceerde tandprotheses en orthodontie met een hoofdkantoor in Barcelona. Corus, opgericht in 2015, is deel van de paradigmaverschuiving naar een nieuwe vorm van tandheelkunde, 100% gedigitaliseerd, gepersonaliseerd en met toegevoegde waarde voor de patiënt. Sinds de oprichting heeft Corus 35 tandprotheselaboratoria geïntegreerd, verdeeld over Spanje, Frankrijk en Portugal, met een team van meer dan 920 professionals. Het Europese private equity fonds Careventures is de belangrijkste aandeelhouder en investeerder van Corus, samen met de Managing Partners van het laboratorium van de groep.

Over Signadens Signadens is in 2016 opgericht als samenwerkingsinitiatief van zelfstandige tandtechnici om een kwaliteitslabel in de tandheelkundige zorg te realiseren, "Certified by Signadens", door: (i) te investeren in automatisering en digitalisering van activiteiten; (ii) tandtechnici te ontzorgen door centralisatie van niet-tandtechnische activiteiten; (iii) inkoopvolume te bundelen en gezamenlijk schaalvoordelen te realiseren. In december 2020 heeft de Nederlandse mid-market private equity partij Quadrum Capital circa 60% van de onderneming verworven om een build-and-buy strategie te implementeren om de tandtechnische laboratoriummarkt in de Benelux en Duitsland te consolideren.

Over Careventures Careventures is een pan-Europese private equity onderneming gevestigd in Brussel en Barcelona, gespecialiseerd in projecten voor gezondheidsdiensten.