Final Closing Quadrum Investment Fund III

1 juli 2021  •  2 min
Pand Ledeboer 7627 c def

Almelo, 1 juli 2021 - Quadrum Capital heeft haar derde fonds - Quadrum Investment Fund III (QIF III) - gesloten voor een bedrag van €250 miljoen. Het fonds bereikte haar final closing circa acht maanden na de lancering in november 2020. 

Platform voor voortvarende groei

Vanuit het fonds wordt geïnvesteerd in middelgrote ondernemingen uit Nederland, België en Duitsland met een schaalbaar bedrijfsmodel en een aantoonbare (inter)nationale groeiambitie. Reeds meer dan € 100 miljoen vanuit dit fonds is gealloceerd en geïnvesteerd in solide ondernemingen uit diverse sectoren, waaronder de groeiplatforms Ace Pharmaceuticals, EMM International en Interstellar IT Group. Per platform wordt gemiddeld circa € 15 tot € 25 miljoen geïnvesteerd en een meerderheidsbelang of een substantieel minderheidsbelang verworven.

Alle deelnemingen zijn geselecteerd vanwege de aanwezigheid van hooggekwalificeerde managementteams, een sterke marktpositie, een onderscheidend aanbod en potentieel voor sterke autonome of buy & build ontwikkeling.

Support van bestaande en nieuwe investeerders

Investeerders van het fonds, waarvoor de initieel beoogde omvang van € 200 miljoen vanwege de grote vraag al snel na lancering werd verhoogd naar € 250 miljoen, zijn zowel bekende als nieuwe gezichten voor Quadrum Capital.

Peter Oostenenk, Managing Partner bij Quadrum Capital: ‘De succesvolle closing van ons derde fonds is een belangrijke nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van Quadrum Capital. We zijn verheugd dat het bedrag in korte tijd is gerealiseerd. Niet alleen hebben we veel support gekregen vanuit ons bestaande netwerk van investeerders, waaronder ondernemers en family offices. Ook hebben we nieuwe investeerders aan ons weten te binden, waaronder toonaangevende Europese institutionele beleggers.’

Sterke pijplijn

Quadrum Capital beschikt over een sterke pijplijn om de groei van het fonds voortvarend vorm te geven. De verwachting is dat er in de tweede helft van 2021 diverse nieuwe ondernemingen worden toegevoegd aan de portefeuille. Arjan Hoop, Managing Partner bij Quadrum Capital: ‘We zijn erg blij met de steun die we hebben ontvangen van onze investeerders. Het feit dat zij de toegevoegde waarde herkennen die wij vanuit onze ondernemersmentaliteit, regionale verankering, no-nonsense aanpak en scherpe visie leveren doet ons goed. Het vormt in combinatie met ons brede netwerk de basis voor de vooruitgang die wij met het fonds dusver hebben geboekt en de komende tijd zullen boeken.’

Quadrum Capital is bij de closing van QIF III begeleid door TMR Strategic LLP als exclusieve placement agent en Zuidbroek als juridisch adviseur.