Quadrum Capital ondersteunt The Trainee Company

13 juni 2023  •  3 min
Human Capital

Bunnik, 13 juni 2023 – GoodtobeBetter, Fincade en STRADIS hebben de krachten gebundeld en gaan vanaf vandaag verder onder één, nieuwe, naam: The Trainee Company. Onder deze vlag worden traineeships op het gebied van IT, Finance en Zorg aangeboden en in de nabije toekomst komt hier onder meer het traineeship Data bij. Samen zijn de ondernemingen beter in staat jong talent te helpen ontwikkelen en hiermee aan de steeds groeiende en veranderende vraag bij werkgevers te voldoen. De huidige labels zullen als onderdeel van The Trainee Company blijven bestaan totdat de integratie voltooid is. Per 1 juli 2023 zal The Trainee Company in zijn geheel in Bunnik gevestigd zijn. 

Meerderheidsbelang Quadrum Capital
The Trainee Company is dankzij een investering van investeringsmaatschappij Quadrum Capital tot stand gekomen. Quadrum Capital heeft een meerderheidsbelang en werkt samen met de oprichters en het management om de verdere groei van The Trainee Company mogelijk te maken. The Trainee Company bestaat uit ruim 200 medewerkers en trainees en wil dé traineepartij van Nederland worden als het gaat om het slaan van bruggen tussen afstuderen en de start van een succesvolle carrière. Omdat The Trainee Company zich puur en alleen op trainees richt, weet het bedrijf precies wat deze doelgroep nodig heeft aan begeleiding en opleiding. Een intensief traject dat expertise vereist en vaak voor werkgevers lastig in te richten is, terwijl de vraag naar jong talent continu stijgt.

Meer traineeships

Martijn Blok, CEO van The Trainee Company, zegt over de fusie: “We zijn al jaren succesvol in het opleiden van trainees vanuit onze traineeships gericht op Business & IT, Zorg en Finance & Control. We zien als opleider van jong talent de potentie en bijna de noodzaak om deze rol in de arbeidsmarkt uit te bouwen en voor andere specialisaties traineeships te organiseren. Zo doen we al veel op het gebied van data en zullen we hiervoor op korte termijn een nieuw traineeship realiseren. We hebben ambitieuze groeiplannen voor de aankomende jaren en door de schaalgrootte die we hiermee creëren, kunnen we nog succesvoller zijn voor zowel werkgevers als trainees.”


Groeiende niche
Met de participatie in The Trainee Company breidt Quadrum Capital haar aanwezigheid in het Human Capital-domein verder uit. Gert van Drie, Investment Director bij Quadrum Capital: “Door de focus op traineeships acteert The Trainee Company in een groeiende niche en speelt het opleidingsinstituut voor recent afgestudeerden in op het structurele tekort op de arbeidsmarkt. Wij zijn dan ook verheugd dat we bij mogen dragen aan de ambities van The Trainee Company.”

Veel kansen

Marco de Ruiter, partner bij Fincade en binnen The Trainee Company verantwoordelijk voor de Finance en Zorg traineeships, vult aan: “Het mooie is dat we qua cultuur heel goed bij elkaar passen. Wij werkten al intensief met STRADIS samen en dat we nu met GoodtobeBetter kunnen uitbreiden, biedt ontzettend veel kansen. Ik zie de toekomst van The Trainee Company erg zonnig tegemoet.”

Managed Services

Naast de traineeships blijft STRADIS ook Managed Services aanbieden onder de paraplu van The Trainee Company. Met deze dienst biedt The Trainee Company onder andere werkplekbeheer, netwerkbeheer en systeembeheer. Yvonne Rijff, partner bij STRADIS en binnen The Trainee Company verantwoordelijk voor de IT Traineeships en Managed Services: “We willen met The Trainee Company de beste en grootste van Nederland zijn in wat we heel goed kunnen: mensen die vanuit hun studie op de arbeidsmarkt komen, begeleiden naar een mooie carrière. Dit doen we met tomeloze energie en veel persoonlijke aandacht.”

*The Trainee Company is onderdeel van Quadrum Investment Fund IV.*