INTERSTELLAR draagt aandelen DataExpert over aan Bridgepoint

5 april 2023  •  3 min
Interstellar1

Delft, 5 april 2023 – Quadrum Capital is verheugd te melden dat DataExpert, één van de labels van Interstellar, is verkocht aan Bridgepoint. DataExpert heeft Bridgepoint als nieuwe partner aangetrokken om haar internationale groei en ambitie versneld uit te rollen. Deze desinvestering past binnen de vernieuwde strategie van Interstellar. Voor zowel Quadrum Capital als Interstellar is dit een win-win situatie. Interstellar is een deelneming van Quadrum Capital Investment Funds.__

IT-dienstverlener INTERSTELLAR draagt haar aandelen in DataExpert over aan het Britse Bridgepoint Development Capital IV (BDC IV), een fonds dat gericht is op investeringen in middelgrote groeibedrijven. DataExpert maakte als toonaangevende leverancier van producten en diensten ter bestrijding van cybercriminaliteit, fraude en incident response deel uit van de elf bedrijven in de collectie van INTERSTELLAR.

Forensisch onderzoek, analyse en cyberbeveiliging

DataExpert, opgericht in 1990, helpt klanten bij het verminderen en oplossen van cybercriminaliteit en fraude door een op maat gemaakt pakket van software, hardware, training, consultancy en ondersteuning. Het bedrijf heeft ruim 60 medewerkers in dienst. DataExpert heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt in haar drie belangrijkste divisies: forensisch onderzoek, analyse en cyberbeveiliging. Vanuit haar basis in de Benelux is DataExpert via fusies en overnames ook gegroeid in Scandinavië. Door de unieke positionering speelt DataExpert succesvol in op de ontwikkelingen binnen de sector, waaronder continu evoluerende cyberdreigingen, een grotere complexiteit van de IT-infrastructuur en een toenemende behoefte om de oorsprong van cybergebeurtenissen te onderzoeken.

Infinigate


De samenwerking tussen DataExpert en Bridgepoint bouwt voort op de groeiende staat van dienst en expertise van Bridgepoint op het gebied van cyberbeveiliging, waaronder de strategische investering in Infinigate, een toonaangevende distributeur van zakelijke cyberbeveiligingsoplossingen voor het MKB in Europa.

Robbert Bakker, CEO van DataExpert, zegt: “In een wereld van snel evoluerende cyberdreigingen en IT-uitdagingen blijven we een sterke vraag zien naar onze cyberbeveiligingsoplossingen en -diensten. De missie van DataExpert is om onze klanten maximaal te ondersteunen bij het bestrijden van cybercrime en het bevorderen van cybersecurity, zowel nationaal als internationaal. Bridgepoint heeft veel ervaring met het investeren in en laten groeien van eersteklas bedrijven in deze sector, en we kijken ernaar uit om onze missie voort te zetten terwijl we ons aanbod verder ontwikkelen, onze geografische aanwezigheid uitbreiden en onze volgende groeifase ingaan.”

Maarten van Montfoort, CEO van INTERSTELLAR, vult aan: “DataExpert heeft de afgelopen jaren uitzonderlijk goed gepresteerd, omdat we nauw hebben samengewerkt aan het realiseren van groeiambities en het ontwikkelen van het aanbod. Na een strategische heroverweging zijn we met elkaar overeengekomen dat het nu het juiste moment is voor een nieuwe eigenaar. We zijn erg blij dat DataExpert haar succesvolle en internationale reis voortzet met Bridgepoint, een team met sterke expertise en capaciteiten in het ondersteunen van toonaangevende bedrijven in de sector. We wensen hen en het managementteam alle goeds voor de toekomst. Natuurlijk zullen INTERSTELLAR en DataExpert hun samenwerking voor Incident Response Services voor gezamenlijke klanten voortzetten.”

Over DataExpert


DataExpert is een managed service provider van cyber security oplossingen gericht op het helpen van klanten bij het bestrijden van cybercriminaliteit en fraude. Het is gespecialiseerd in het leveren en ondersteunen van complexe forensische en analytische tools na incidenten. DataExpert werkt nauw samen met supranationale instanties, grote nationale organisaties in de publieke sector, waaronder politiekorpsen en zakelijke klanten om de veiligheid en beveiliging te verbeteren en ondersteunt hen met expertise, innovatieve software, trainingen en diensten.

Over INTERSTELLAR


Onder de paraplu van INTERSTELLAR opereren de IT-dienstverleners Solimas, Exite ICT, DataByte, Datamex en CSN Groep. De andere ondernemingen in de collectie, namelijk Ask Roger!, Q-Conferencing, Fundaments, SCCTen Pinewood, zijn specialisten op het gebied van collaboration, cloud en security. De collectie van het in januari 2021 opgerichte INTERSTELLAR, is het afgelopen jaar gegroeid naar elf deelnemingen, meer dan 650 medewerkers, 170 miljoen omzet en vijftien vestigingen. De ondernemingen van INTERSTELLAR bedienen gezamenlijk meer dan 11.000 klanten.

Over Quadrum Capi
tal

Onafhankelijke investeringsmaatschappij Quadrum Capital helpt bedrijven uit het mid-market segment bij het verantwoord realiseren van hun groeiambities. Ondernemerschap, sterke betrokkenheid en de inbreng van hoogwaardige managementervaring, netwerk en financiële slagkracht vormen hiervoor de basis. Quadrum Capital heeft kantoren in Woerden en Almelo en wordt gekenmerkt door een sterke regionale verankering, een scherpe visie en een no-nonsense mentaliteit. Quadrum Capital is hoofdzakelijk gefinancierd door ondernemers en ondernemersfamilies en heeft een duidelijke (internationale) groeiambitie. Interstellar is een van de platformbedrijven van Quadrum Capital.