Interstellar, nieuwe IT-groep en deelname van Quadrum Investment Fund III, ziet het levenslicht

2 februari 2021  •  3 min
Elke Verbruggen fotografie Interstellar 32

Met de lancering van Interstellar op 1 februari 2021 is Nederland een nieuwe IT-groep rijker. Interstellar is een krachtenbundeling van zes autonome IT-bedrijven met ieder een eigen kwaliteit, specialisatie en identiteit. De basis voor deze deelname van Quadrum Investment Fund III werd door Quadrum Capital gelegd in 2017 met de deelname in cloud-expert Fundaments. 

Managing Partner bij Quadrum Capital Arjan Hoop: ‘Sindsdien hebben wij een sterk portfolio opgebouwd in het IT-domein. De lancering van deze nieuwe groep is een fantastische kroon op dit werk. Door de combinatie van generalisten en specialisten heeft de groep alles in huis om klanten op het allerhoogste niveau te ondersteunen in hun digitale reis. De zelfstandigheid van de bedrijven binnen de groep staat bovendien garant voor een sterk ondernemers-DNA. In combinatie met hun nieuwe gezamenlijke slagkracht zijn de Interstellar-bedrijven in staat om hun ambitie om uit te groeien tot de meest relevante IT-dienstverlener in Nederland succesvol te realiseren.’

Nieuwe IT-groep Interstellar per direct grote speler op Nederlandse markt

Almelo, 2 februari 2021 - Zes succesvolle bedrijven uit de IT-sector bundelen vanaf begin februari de krachten onder de vlag van IT-groep Interstellar. Hierdoor ontstaat per direct een nieuwe grote IT-dienstverlener met landelijke dekking in Nederland. Interstellar is goed voor meer dan 400 medewerkers en een verwachte omzet van 100+ miljoen euro.

Interstellar bestaat uit een collectie van IT-dienstverleners Solimas, Exite ICT en CSN Groep en specialisten op het gebied van cloud en security Fundaments, DataExpert en Pinewood. Alle bedrijven zijn autonome ondernemingen met een eigen kwaliteit, specialisatie en identiteit. Samen vormen zij één sterke collectie. De uitwisseling van kennis en expertise is multidisciplinair of juist gebonden aan één thema, zoals cloud en security.

“Het is onze ambitie om de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland te worden. Wij maken het verschil door deze uitdaging collectief aan te gaan en tegelijkertijd de unieke identiteit en het ondernemerschap van de aangesloten ondernemingen te behouden,” aldus Maarten van Montfoort, CEO van Interstellar en oprichter van één van de bedrijven binnen de collectie. “De digitale reis van klanten vraagt om constante kwaliteit, beveiliging, innovatie en adoptie. Vanuit Interstellar hebben wij alles in huis om klanten in iedere fase op het allerhoogste niveau te ondersteunen.”

Ontstaan uit portfolio solide IT-bedrijven Interstellar is ontstaan uit het portfolio van investeringsmaatschappij Quadrum Capital. Quadrum Capital legde in 2017 met de investering in Fundaments de basis voor de huidige collectie in IT-investeringen. Hierna is twee jaar lang naar de lancering toegewerkt met de ambitie om de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland te worden. Arjan Hoop, Managing Partner bij Quadrum Capital: “Vanuit deze krachtenbundeling, en mede vanuit ons in 2020 opgerichte fonds Quadrum Investment Fund III, hebben de Interstellar-bedrijven de slagkracht om samen uit te groeien tot een partij van formaat in de Nederlandse IT-sector.”

De ondernemers participeren in Interstellar en blijven allen directeur binnen de eigen onderneming. Interstellar wordt geleid door een driekoppige groepsdirectie. Zij zijn ieder afkomstig uit de ondernemingen binnen de Interstellar collectie. Naast de CEO Maarten van Montfoort (oprichter van Solimas) bestaat dit team uit CTO David Schaap (oud-CTO van CSN Groep en later als IT-industry specialist bij Quadrum Capital een drijvende kracht achter de vorming van Interstellar) en CFO Remy Cuny (afkomstig van Exite ICT met een lang trackrecord in buy-and-build in het High Tech-domein).

Groeiambities Interstellar heeft een ambitieuze buy-and-build strategie en verwacht in 2021 meer nieuwe IT-bedrijven aan de collectie toe te voegen. Van Montfoort: “Dit is een bijzondere start van een fantastische reis. Om onze voorsprong te houden, investeren wij de komende periode slagvaardig in nieuwe expertises, het aantrekken van nieuw talent en het vergroten van onze landelijke dekkingsgraad. Wij komen graag in contact met enthousiaste ondernemers die onze collectie versterken en samen met ons willen uitgroeien tot de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland.”

Over Interstellar

Interstellar is een collectie van generalistische en specialistische IT-bedrijven. Alle bedrijven zijn autonome ondernemingen met een eigen kwaliteit, specialisatie en identiteit. Samen vormen zij een sterke collectie voor de multidisciplinaire opgave die de digitale reis van MKB+-bedrijven vandaag de dag is. De groep bestaat uit generalistische IT-dienstverleners (Solimas, Exite ICT en CSN Groep) en specialisten op het gebied van cloud en security (Fundaments, DataExpert en Pinewood). Interstellar vertegenwoordigt in totaal meer dan 400 medewerkers en een verwachte omzet van 100+ miljoen euro. www.thisisinterstellar.com