JASA en Quadrum Capital kondigen met trots een nieuwe strategische samenwerking aan

22 maart 2022  •  2 min
Jasa foto nieuwsbericht

Quadrum Capital participeert in het in Alkmaar gevestigde JASA, ontwikkelaar en producent van verpakkingsmachines en complete weeg- en verpakkingslijnen. Met de samenwerking wil JASA haar internationale groei verder versnellen.

Almelo, 22 maart 2022 - JASA ontwikkelt, assembleert en produceert verpakkingsmachines en complete weeg- en verpakkingslijnen. Als system integrator neemt JASA de volledige verantwoordelijkheid voor het totale sorteer-, weeg- en verpakkingsproces en het al dan niet gerobotiseerd vullen en sluiten van verpakkingen. Al meer dan 35 jaar vertrouwen wereldwijd duizenden producenten en verpakkers van voedingsmiddelen op de expertise van JASA.

De afgelopen jaren heeft JASA een mooie ontwikkeling laten zien waarbij het vasthoudt aan een strategische groei langs de pijlers van innovatie, internationalisatie en professionaliteit. Het bedrijf wordt gekenmerkt door een sterke innovatiekracht. Eén van de innovaties is dat het bedrijf een bijdrage wil leveren aan het reduceren van plastic verpakkingsmateriaal en het verminderen van energie- en luchtverbruik. Alle nieuw ontwikkelde verpakkingsmachines ondersteunen paper-based packaging oplossingen. Deze oplossingen hebben wereldwijd de weg gevonden naar grote supermarktketens.

Naast innovatiekracht staan hoge kwaliteit van dienstverlening en nauwe samenwerking met klanten voorop bij JASA. Deze drie pijlers zijn de drijfveer achter de significante groei van het bedrijf in binnen- en buitenland en zijn mede te danken aan ervaren en gedreven medewerkers onder leiding van een ambitieus managementteam.

Het team wordt geleid door Eduard de Haan, die als CEO al eerder succesvol heeft samengewerkt met een groot deel van het management. “Wij zijn erg enthousiast over het toetreden van Quadrum Capital als investeerder in JASA. De no-nonsense mentaliteit van Quadrum past uitstekend bij ons DNA. De echte kennis en oprechte betrokkenheid en interesse in onze business en markten zijn doorslaggevend geweest in onze keuze om met Quadrum Capital in zee te gaan.” aldus Eduard de Haan.

Met de investering in JASA heeft Quadrum Capital ook binnen haar derde fonds invulling gegeven aan het verpakkingsdomein. Arjan Hoop, Managing Partner bij Quadrum, licht toe: “De groeiende vraag naar gezonde en lokaal geproduceerde versproducten biedt veel kansen voor JASA, dat dankzij haar innovatieve en gepatenteerde technologie uitstekend inspeelt op de trend naar flexibele, lichte en duurzame verpakkingen. We hebben veel vertrouwen in het team dat ook qua ambities, cultuur en ondernemerschap goed aansluit bij Quadrum.”

JASA bedient de Noord-Amerikaanse markt vanuit haar kantoor in Richmond in de Verenigde Staten. Sandra Somford-Pannekeet, dochter van de oorspronkelijke oprichter van het bedrijf, zal vanuit Richmond samen met Quadrum Capital en haar team de verdere expansie van JASA vorm gaan geven.

Website: www.jasa.nl