Megahout en Stora Enso Timber DIY bundelen de krachten

26 juni 2023  •  1 min
Megahout en Stora Enso Timber DIY bundelen de krachten

Drachten, 26 juni 2023 - Megahout te Drachten en Stora Enso Timber DIY te Amsterdam hebben een akkoord bereikt over een gezamenlijke toekomst. Stora Enso Timber DIY is een producent en leverancier van houtproducten aan de doe-het-zelf markt en voorheen onderdeel van de Stora Enso Group. Door de samenwerking worden beide partijen in staat gesteld hun klanten nog beter te bedienen op basis van productportfolio, geografie en capaciteit. Met de nieuwe groep ontstaat een leidende speler in de levering van hout aan de woningbouw-, doe-het-zelf en agrarische sector.

Hedzer Wester, investment manager bij Quadrum Capital, is verheugd met deze stap. “De strategische samenwerking tussen Megahout en Stora Enso Timber DIY past in onze ambities om verder te investeren in de houtmarkt. We zien dit materiaal als een belangrijke component in de trend naar duurzamere bouwoplossingen.”

"We zijn erg blij dat we een goed onderkomen hebben gevonden voor onze Amsterdamse vestiging. Megahout is in een betere positie om de fabriek de aandacht te geven die het verdient en te zorgen voor een ontwikkeling op lange termijn", zegt Lars Völkel, Executive Vice President Stora Enso divisie Wood Products.

De participatie zal plaatsvinden vanuit het Quadrum Evergreen Fund. Dit fonds heeft een onbepaalde looptijd en richt zich op het duurzaam laten groeien van ondernemingen met een lange termijn horizon. Dit fonds is hoofdzakelijk gefinancierd door ondernemers en ondernemersfamilies.

De ACM dient nog haar goedkeuring te geven aan de transactie.