Nederlandse Quadrum Capital investeert in de toekomstvisie van LensOnline

27 mei 2022  •  3 min
Afbeelding1

Kruibeke/Woerden, 25 mei 2022 - LensOnline, de grootste online aanbieder van contactlenzen in de Benelux, en de Nederlandse investeringsmaatschappij Quadrum Capital slaan de handen ineen om de verdere groei van LensOnline op de Europese markt te ondersteunen en om te investeren in een ruimer aanbod van totaaloplossingen rond oogzorg.

LensOnline kende de afgelopen jaren een sterke groei in België en Nederland, maar ziet nog meer mogelijkheden. Bert Boon, CEO en oprichter van LensOnline: “De vraag vanuit de markt gaat meer richting het aanbieden van een totaalaanpak. Het hybridemodel waarbij we de expertise inschakelen van zelfstandige opticiens komt tegemoet aan die vraag, maar de uitdagingen en opportuniteiten op langere termijn zijn groter.” Met de samenwerking met Quadrum Capital hoopt LensOnline haar plannen tot verdere Europese expansie, verdere focus op e-commerce en volgende stappen in de oogzorg waar te maken.

“Net dat hybridemodel is wat we bij Quadrum Capital willen ondersteunen en verder uitbouwen”, vertelt Hedzer Wester, Investment Manager bij Quadrum. “De ervaring op het vlak van e-commerce binnen LensOnline en haar brede netwerk van partneropticiens, zijn complementair aan onze huidige investeringen.” Quadrum Capital en LensOnline kijken dan vooral naar het uitbreiden van het partnernetwerk en diensten rondom oogzorg. Wester schetst de lange termijn doelstelling: “Door een netwerk van oogexperts te combineren met een ruim partnernetwerk, bereiken we consumenten die vaak moeilijkheden ondervinden om die totale kijkoplossing te vinden.”

Op korte termijn gaat LensOnline vooral focussen op geografische uitbreiding waarbij een verdere groei in Nederland en de volledige uitrol van het concept in Italië bovenaan de agenda staan. Deze groei wil LensOnline samen met Quadrum Capital realiseren door de huidige marketingactiviteiten naar een nog hoger niveau te brengen. Daarnaast zullen ook de mogelijkheden voor het betreden van de Duitse markt worden onderzocht.

Boon: “Met Quadrum Capital hebben we een partner die enerzijds in onze plannen gelooft om meer complementaire diensten rond oogzorg aan te bieden, maar anderzijds ook bereid is om die plannen naar een Europees niveau te tillen. De knowhow en het netwerk van Quadrum Capital zijn op dat vlak van onschatbare waarde.”

Met Bert Boon als oprichter en CEO, verankert het huidig management zich in de aandeelhoudersstructuur en is de dagdagelijkse opvolging verzekerd. “Om groei te kunnen realiseren en sneller te schakelen in de toekomst, is het voor LensOnline belangrijk dat het huidig management aan boord blijft”, vervolgt Boon.

Over LensOnline 

LensOnline®, opgericht in 2004, is één van de grootste online aanbieders van contactlenzen. LensOnline is actief in België, Nederland en Italië waar ze samenwerken met een groot netwerk van meer dan 250 onafhankelijke partneropticiens die consumenten zo goed mogelijk begeleiden bij het aanschaffen van contactlenzen, vloeistoffen en verzorgingsproducten.

Over Quadrum Capital 

Onafhankelijke investeringsmaatschappij Quadrum Capital helpt bedrijven uit het mid-market segment bij het verantwoord realiseren van hun groeiambities. Ondernemerschap, sterke betrokkenheid en de inbreng van hoogwaardige managementervaring, netwerk en financiële slagkracht vormen hiervoor de basis. Quadrum Capital heeft kantoren in Woerden en Almelo en wordt gekenmerkt door een sterke regionale verankering, een scherpe visie en een no-nonsense mentaliteit.

Sinds haar oprichting in 2012 heeft Quadrum Capital een brede portefeuille van deelnemingen uit diverse sectoren opgebouwd. Gezondheidszorg en IT behoren tot een van de focussectoren van Quadrum Capital en de activiteiten van LensOnline sluiten hier naadloos bij aan. De participatie in LensOnline zal plaatsvinden vanuit het recent opgerichte Quadrum Investment Fund IV. Dit fonds is hoofdzakelijk gefinancierd door ondernemers en ondernemersfamilies en heeft een duidelijke (internationale) groeiambitie.