Onze deelneming Exite ICT versterkt zich met strategische partnership

1 april 2020
Sigmax

Exite ICT en BlockX: samen sterker! ENSCHEDE, 1 april 2020 - Exite ICT uit Enschede en BlockX uit Hengelo verenigen hun krachten en beklinken dit officieel met een strategisch partnership. Exite en BlockX maken zich samen sterk om de beste digitale versie van organisaties neer te zetten die impact kunnen maken op de wereld van morgen.


Disruptie binnen de ICT-branche biedt kansen

De ICT-branche is enorm in beweging en dat vraagt om keuzes voor het langetermijnperspectief in relatie tot toekomstbestendigheid van organisaties. Het is niet vanzelfsprekend om hetzelfde te blijven doen in een markt waar seriematig en op grote schaal disrupties plaatsvinden. Technologiepartners als Microsoft, maar ook distributeurs schuiven op in de waardeketen en bieden zelf complete ICT-platformen aan, waar vele ICT-partners dit zelf deden of doen. Exite en BlockX delen de zienswijze dat de échte toegevoegde waarde van ICT-dienstverleners wordt gecreëerd door deskundig advies en het behalen van het maximale rendement uit de ICT-oplossingen door slimme inzet ervan bij organisaties. Focus aanbrengen op datgene waarin beide organisaties individueel kunnen excelleren en bijdraagt aan de collectieve synergie in de nabije toekomst, dat is belangrijk voor Exite en BlockX.

Impactvolle samenwerking

BlockX verrijkt de bestaande expertise van het Exite Business Consultancy team met disciplines op het gebied van procesoptimalisatie, applicatie-integratie en informatiemanagement. Omgekeerd versterkt Exite de propositie van BlockX doordat het technisch fundament door Exite kan worden geregeld. Als collectief ontstaan voor beide organisaties nieuwe kansen.

"Exite en BlockX hebben een goede fit en vullen elkaar prachtig aan qua portfolio"
Robbie Mulders (CEO Exite)


“BlockX bewijst in bedrijfskundig en functioneel opzicht hoogwaardige (consultancy)diensten te leveren en sluit daarmee perfect aan bij strategische vragen van klanten en de visie van Exite, die draait om impact maken met slimme inzet van ICT.” “Exite en BlockX delen elkaars visie hoe de wereld inclusief de technologie ontwikkelt en complementeren elkaar in deze visie”, zegt Rick Stevens, eigenaar en oprichter van BlockX. “Wij kijken ernaar uit de synergie die dit partnership oplevert maximaal te benutten en daarmee samen aantrekkelijke gecombineerde proposities neer te zetten.”

BlockX verhuist naar ‘Area 501’ thuisbasis Exite Om de definitie “samen sterker” kracht bij te zetten, nemen de consultants van BlockX intrek in het pand van Exite aan de Hengelosestraat 501 in Enschede wanneer de RIVM-richtlijnen zijn versoepeld.

Over Exite ICT

Exite ICT maakt impact op morgen door de slimme inzet van ICT. Door in de digitale revolutie mens en organisatie te prikkelen, wordt het maximale potentieel van organisaties benut. Exite levert vanuit partnership advies, oplossingen en support aan haar klanten.

Over BlockX

BlockX is een adviesorganisatie waarbij zes thema’s centraal staan: CRM, Customer Service, Projecten, Portalen, Business Intelligence en Procesoptimalisatie. Door in thema’s te werken, kunnen zij combinaties maken van verschillende technologieën, waaronder Microsoft Dynamics 365, Business Central, Power Platform, Power BI en SharePoint. BlockX wordt bestuurd door oprichter & eigenaar Rick Stevens en mededirecteur Richard van Yperen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Robbie Mulders (tel. +31 88 399 22 22) of Rick Stevens (tel. +31 85 3032964).