QIF IV bereikt final closing

8 april 2024  •  2 min
Quadrum QIF IV

[Almelo, 5 april 2024] – Quadrum Capital kondigt met trots aan dat haar vierde fonds – Quadrum Investment Fund IV (QIF IV) – succesvol is afgerond met een bedrag van circa €400 miljoen. In december 2021 werd QIF IV gelanceerd met een target fondsomvang van €350 miljoen. Dit fonds bouwde voort op het succes van haar voorganger, QIF III, die binnen zes maanden de final closing bereikte vanwege de grote belangstelling van zowel individuele investeerders als institutionele beleggers.

De final closing van Quadrum Investment Fund IV (QIF IV) heeft na een succesvolle fundraising plaatsgevonden. Het fonds telt nu een diverse en waardevolle groep van ruim 300 ondernemers en family offices, die sterk betrokken zijn en een uniek eigen netwerk vormen.

Sterk portfolio

Het portfolio van QIF IV bestaat inmiddels uit zes platformbedrijven allen in de focussectoren IT, Tech, Gezondheidszorg, Packaging en Human Capital. Met een internationale oriëntatie richtte dit fonds zich op volwassen, niet-beursgenoteerde mid-market ondernemingen uit Nederland en de Benelux met een ambitie voor internationale groei. Vanuit dit fonds is gealloceerd en geïnvesteerd in ondernemingen, waaronder LensOnline, Novature, Ventiv & Siebert en Wassink, The Trainee Company en SealteQ Group.

Alle ondernemingen zijn geselecteerd vanwege de aanwezigheid van hooggekwalificeerde managementteams, een sterkte marktpositie, een onderscheidend aanbod en potentieel voor sterke autonome of buy & build ontwikkeling. Quadrum Capital kijkt met vertrouwen uit naar de volgende fase van haar groei en blijft zich inzetten voor het ondersteunen van ondernemers en het stimuleren van innovatie.

Met het succesvol afsluiten van QIF IV verstevigt Quadrum Capital haar positie als een vooraanstaande speler in de private equity-markt, en blijft het zich inzetten voor het stimuleren van ondernemerschap en groei in de regio en daarbuiten.

Investeringsmaatschappij Quadrum Capital ondersteunt bedrijven in het mid-market segment bij het realiseren van hun groeiambities. Quadrum onderscheidt zich door een echte ondernemersmentaliteit, een sterke regionale verankering en een no-nonsense benadering.