Quadrum Capital draagt gehele aandelenpakket VanWonen over aan ActivumSG

20 februari 2020  •  3 min

Almelo, 20 februari 2020 – Investeringsmaatschappij Quadrum Capital heeft op 19 februari 2020 het volledige aandelenpakket in gebieds- en vastgoedontwikkelaar VanWonen overgedragen aan vastgoedfonds ActivumSG Fund VI. Met de transactie wordt een succesvolle groeifase voor VanWonen afgesloten en een nieuwe ingeluid. De aandelenoverdracht vormt voor Quadrum Capital een belangrijke toevoeging op haar snelgroeiende track-record, dat sinds haar oprichting in 2013 bestaat uit drie fondsen en diverse deal-by-deal participaties.

VanWonen, destijds voortgekomen uit ontwikkelaar AM (onderdeel Koninklijke BAM), is sinds haar oprichting in 2017 in handen van het door Quadrum Capital gemanagede Quadrum Habitat Fonds. De overdracht aan vastgoedfonds ActivumSG Fund VI, dat wordt beheerd door ActivumSG Capital Management, vormt de afsluiting van een belangrijke groeifase in de ontwikkeling van de onderneming. Partner bij Quadrum Capital Peter Oostenenk: ‘Sinds de oprichting is VanWonen snel uitgegroeid tot een succesvolle, onafhankelijke gebieds- en vastgoedontwikkelaars met een sterke positie in Noord en Oost Nederland. Met ActivumSG als nieuwe grootaandeelhouder is het ideale uitgangspunt gecreëerd om de ambitieuze groeistrategie van VanWonen als Nederlandse ontwikkelaar versneld verder uit te bouwen.’

Het management van VanWonen continueert zijn positie als aandeelhouder. VanWonen oprichter en Algemeen Directeur Alfred Bolks: “Wij zijn al onze aandeelhouders van het eerste uur veel dank verschuldigd voor hun vertrouwen en zijn ze zeer erkentelijk voor hun support in deze strategische belangrijke transactie.” De aandelentransactie van VanWonen is tot op heden de grootste investering binnen het zesde fonds van ActivumSG. Oprichter en manager partner van de in het vastgoeddomein gespecialiseerde investeringsmaatschappij Saul Goldstein: “VanWonen is een sterke speler in de markt. In 2019 verkocht VanWonen ongeveer 600 koop- en huurwoningen en realiseerde zij een bruto omzet van ca. 120 miljoen euro. In 2020 verwacht zij 800 woningen te verkopen. De synergie binnen ons fonds stelt ons in staat om vanuit deze marktpositie kansen te creëren en het succes van VanWonen in de zeer competitieve woningbouwmarkt verder uit te bouwen.” Quadrum Capital heeft zich laten begeleiden door corporate finance adviseur Rothschild & Co. De overige betrokken adviseurs in deze transactie zijn Deloitte, NautaDutilh en Atlas Taxs Lawyers. ActivumSG wordt geadviseerd door Greenberg Traurig, Cushman & Wakefield en PricewaterhouseCoopers.

Over Quadrum Capital
Quadrum Capital is een landelijk opererende investeringsmaatschappij met een sterke regionale verankering en een brede portefeuille van deelnemingen in uiteenlopende branches in het mid-market segment. Als betrokken partner focust Quadrum Capital zich op de verantwoorde groei van ondernemingen door de inbreng van netwerk, financiële slagkracht en hoogwaardige managementervaring. Kenmerkend voor de aanpak zijn een sterke ondernemersmentaliteit, scherpe kijk op zaken en no-nonsense benadering. Met Quadrum Investment Fund III heeft Quadrum Capital haar derde fonds in ontwikkeling.

Over VanWonen
VanWonen is dé ondernemende gebieds- en vastgoedontwikkelaar uit Noord en Oost Nederland. Niet gelieerd aan een groot concern of bouwbedrijf en daardoor geheel onafhankelijk. Bij VanWonen staan klanten en de reis die zij afleggen bij het ontwikkelen, kopen, bouwen en huren van een woning centraal. Bij VanWonen telt daarbij vooral de persoonlijke aandacht bij het creëren van woningen en een leefomgeving waarin mensen zich thuis voelen. Vanuit het eigen Woningfonds worden ook huurwoningen ontwikkeld. Bij VanWonen zijn ca. 40 mensen werkzaam.

Over ActivumSG
ActivumSG is de handelsnaam van het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde ActivumSG Capital Management Ltd. dat gericht is op de Europese vastgoedmarkten met een focus op Duitsland en Spanje. ActivumSG heeft meer dan €2.1 miljard kapitaaltoezeggingen opgehaald ten behoeve van de zes fondsen die het tot vandaag de dag heeft opgericht. ActivumSG bereidt ondernemingen voor op hun doorontwikkeling onder de vleugels van institutionele beleggers of als (onderdeel van een) beursgenoteerde onderneming.