Quadrum Capital lanceert nieuwste fonds: Quadrum Investment Fund IV

15 januari 2022  •  2 min
Pand Ledeboer 7627 c def

Investeringsmaatschappij Quadrum Capital heeft in december 2021 haar vijfde fonds gelanceerd: Quadrum Investment Fund IV (QIF IV). Het internationaal georiënteerde fonds heeft een omvang van 400 miljoen euro en bouwt voort op het grote succes van voorloper QIF III, dat vanwege ruime belangstelling van zowel individuele investeerders als institutionele beleggers binnen zes maanden haar final closing bereikte.

Internationale groei met EuVECA label

Met QIF IV richt Quadrum Capital zich op volwassen niet-beursgenoteerde mid- market ondernemingen uit Nederland en de Benelux met internationale groeiambitie. De focus ligt hierbij op de domeinen IT, Tech, Healthcare & Packaging. Net als het vorige fonds heeft QIF IV het door de AFM toegekende EuVECA-label, waardoor deelnemingsrechten aangeboden kunnen worden in alle lidstaten van de Europese Unie.

Managing Partner bij Quadrum Capital Arjan Hoop: ‘Wij zijn trots op de lancering van dit fonds én wederom de toekenning van het EuVECA-label door de AFM als erkenning van onze kwaliteit en visie op de markt. Met dit fonds hebben we alle mogelijkheden om nieuwe en bestaande platformen in ons portfolio internationaal de vleugels te geven. Het stelt ons bovendien in staat om de grote vraag die wij vanuit investeerders krijgen naar nieuwe investeringsmogelijkheden optimaal te bedienen.’

Eerste closing

Gezien de grote interesse van bestaande en nieuwe investeerders verwacht Quadrum Capital de eerste closing voor Quadrum Investment Fund IV begin 2022 te doen.

Klaar voor verdere groei

De lancering van Quadrum Investment Fund IV is voor Quadrum Capital een stap naar verdere groei. Als regionaal verankerde investeringsmaatschappij blijven we vasthouden aan onze ondernemende achterban, primair bestaande uit (voormalige) ondernemers en family offices, aangevuld met een beperkt aantal instituten. Managing Partner Peter Oostenenk: ‘We zijn achter de schermen hard aan het werk met verdere uitbreiding van ons team en professionalisering van onze organisatie. Hoe beter wij excelleren, des te beter onze deelnemingen kunnen excelleren. Dat is waar wij het voor doen.’

Voor verdere informatie over QIF IV kunt u contact opnemen met [email protected] of +31 (0)85 273 83 18.