Quadrum Capital ondersteunt samengaan IT-dienstverleners Avit Group en Wingmen

4 januari 2022  •  3 min
1641297208251

Almelo 4 januari 2022 – Investeringsmaatschappij Quadrum Capital versterkt haar positie in de IT-sector. Het Nederlandse Avit Group en het Deense Wingmen bundelen hun krachten met ondersteuning van de investeerder. Het partnerschap betekent een belangrijke stap in de ambities van beide IT-dienstverleners om een specialistisch netwerk van Cisco Gold gecertificeerde integrators en managed service providers op te bouwen in Europa.

Belangrijke stap in realisatie groeiambities 

Avit heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in nieuwe producten en diensten en daarmee haar positie als Cisco en Microsoft Gold Partner verder versterkt. De afgelopen periode heeft Avit invulling gegeven aan haar internationale ambities met Avit International en Avit België en zijn er kantoren in de Verenigde Staten en Azië geopend om de 24/7 follow-the-sun managed services dienstverlening verder uit te breiden. Het samengaan met Wingmen betekent een forse versnelling in de verdere realisatie van een Europees platform. In totaal beschikken beide organisaties over ongeveer 250 Cisco en Microsoft gecertificeerde specialisten en software developers. De gezamenlijke omzet van Avit en Wingmen is ruim 100 miljoen euro in 2021.

Samenwerking garandeert continuering van groei 

Ronald Kraanen, CEO Avit Group: “De samenwerking met Wingmen is voor ons een belangrijke stap in de realisatie van een specialistisch netwerk van Cisco Gold Partners in Europa. We zien veel overeenkomsten in onze ambities, bedrijfsfilosofie en cultuur. De ontwikkelingen in de IT-infrastructuur gaan enorm snel. Bij onze klanten is veel behoefte aan functionele integratie en innovatieve businessmodellen. Wij hebben de ambitie om sneller en meer IT-oplossingen en diensten te ontwikkelen om de belangrijke transities en innovaties waar onze klanten, vooral multinationals en publieke opdrachtgevers, voor staan te kunnen ondersteunen. Door onze kennis en expertise te bundelen met de kwaliteit en kennis van Wingmen ontstaan synergievoordelen, die ons beiden in staat stellen onze doelen sneller te realiseren.”

Kåre Christensen, CEO bij Wingmen: “Wij zijn blij dat we de samenwerking met Avit Group hebben gerealiseerd. Onze internationale ambities en doelstellingen op de langere termijn sluiten exact op elkaar aan, en we behoren beide tot de top van de markt. Door deze samenvoeging ontstaat een sterk partnership dat over ongeëvenaarde kennis en ervaring beschikt als het gaat om de producten en diensten van Cisco. Ik kijk ernaar uit om samen met Avit te werken aan een toekomstbestendige IT-infrastructuur bij onze klanten en tegelijkertijd onze gezamenlijke doelen te bereiken.”

Rien Nagel, Partner bij Quadrum Capital: “Als onafhankelijke investeringsmaatschappij helpen wij bedrijven met het verantwoord realiseren van hun groeiambities. Avit Group en Wingmen zijn twee zeer gerenommeerde partijen en realiseren reeds een enorme groei. Met deze samenwerking en door hun kennis en expertise uit te wisselen, kunnen zij met onze steun deze internationale groei verder versnellen. Ik ben trots op het feit dat wij hier een waardevolle bijdrage aan kunnen leveren.”