Quadrum Capital ontvangt EuVECA label

27 augustus 2020  •  2 min
Website Eu VECA Label

Afgelopen week ontvingen wij vanuit de AFM het nieuws dat het EuVECA label is afgegeven voor ons nieuwe fonds: Quadrum Investment Fund III.

Het EuVECA label wordt uitgegeven onder de Venture Capital verordening. Op grond van deze verordening kunnen private equity fondsbeheerders, die primair beleggen in MKB bedrijven, bij de AFM een EuVECA label aanvragen. Het label wordt enkel door de AFM aan beleggingsinstellingen verstrekt wanneer de beleggingsinstelling en de beheerder aan de gestelde kwaliteitseisen en doorlopende verplichtingen voldoen. Met dit label kunnen deelnemingsrechten in Quadrum Investment Fund III nu worden aangeboden in alle lidstaten van de Europese Unie.

Op basis van het huidige commitment van bestaande en nieuwe investeerders verwachten wij in oktober dit jaar een first closing. In een volgende ronde zullen institutionele beleggers toetreden en verwachten we onze doelstelling van 200 miljoen euro fondsgrootte in de eerste helft van 2021 te realiseren.

Bij de start van Quadrum Investment Fund III zullen naar verwachting vier nieuwe deelnemingen reeds onderdeel uitmaken van de portefeuille. Met deze beoogde acquisities zijn in de afgelopen periode Letters of Intent getekend en bevinden we ons momenteel in het proces om te komen tot finale afronding.

Met de lancering van Quadrum Investment Fund III is 2020 een mijlpaal fase in de voorspoedige ontwikkeling van Quadrum. Sedert de start van 2020 heeft Quadrum reeds een succesvolle exit gerealiseerd van haar deelneming in VanWonen Holding aan ActivumSG. Daarnaast is het nummer 1 social media buro Blauw Gras overgenomen en toegevoegd aan digital agency Born05, is Bark Packaging onderdeel geworden van het packaging cluster en is CSN verworven ter verdere versterking binnen onze positie binnen het IT-domein.

Met het oog op de verdere groei van onze activiteiten hebben wij het team in de afgelopen periode versterkt. Robert Faber (ex-PwC) en Rob Tuinte (ex-Main Capital Partners B.V.) zullen binnenkort het team van Investment Managers aanvullen en het team van Analisten wordt versterkt met twee nieuwe collega’s: Tim Smeets (ex-ING Corporate Finance) en een Analist van een gerenommeerde private equity firma. Hiermee is het team compleet om de ontwikkeling van Quadrum Capital verder vorm te geven.

Wij zien ernaar uit het partnership met onze investeerders en andere stakeholders verder te ontwikkelen.