Quadrum Capital verkoopt belang in Bark Packaging Group aan Berlin Packaging

25 augustus 2022  •  4 min
Ontwerp zonder titel 3

Woerden, 25 augustus 2022 - Quadrum Capital heeft het genoegen om aan te kondigen dat er een overeenkomst is gesloten voor de overname van Bark Packaging Group, specialist in industriële, flexibele en UN-gecertificeerde verpakkingen, door Berlin Packaging, wereldwijd marktleider in de distributie van verpakkingen. Tegelijkertijd wordt bekend gemaakt dat DeeDee Verpakkingen, specialist in flexibele verpakkingen, is overgenomen door de Bark Packaging Group en daarmee ook onderdeel wordt van Berlin. 

25 augustus is bekend gemaakt dat een definitieve overeenkomst is gesloten om de aandelen van de Bark Packaging Group, een leverancier van industriële, flexibele en UN-gecertificeerde verpakkingen en portfolio bedrijf van Quadrum, te verkopen aan Berlin Packaging, 's werelds grootste “hybride” leverancier van (vooral) rigide verpakkingen. Tegelijkertijd is bekend gemaakt dat Bark Packaging Group de overname heeft afgerond van DeeDee Verpakkingen, een leverancier van flexibele verpakkingen met name actief in innovatieve sta-zakken. Hiermee heeft Berlin Packaging haar positie op de Noord-Europese markt significant versterkt en gaat DeeDee Verpakkingen, net als Bark Verpakkingen, Bark Innovations, Dutch Pack International en Carepack, onderdeel uitmaken van Berlin Packaging.

In maart 2020 heeft Quadrum in Bark geïnvesteerd vanuit haar tweede fonds, Quadrum Investment Fund II, waarmee het een belang heeft verkregen naast Erik Bos en Berny Plas, de twee directeuren en medeaandeelhouders. Een belangrijke pijler van de investeringsstrategie was er op geënt om het bedrijf uit Eerbeek in staat te stellen de groei te versnellen, zowel organisch door productinnovatie en internationale expansie, als door middel van een buy & build strategie gericht op complementaire specialisten. Dit heeft in 2021 geleid tot de overname van Carepack, specialist in UN-gecertificeerde verpakkingen voor gevaarlijke stoffen, en heeft in juni 2022 vervolg gekregen middels de acquisitie van DeeDee, actief in flexibele verpakkingen. Deze acquisities pasten perfect binnen de strategie van Bark gericht op het uitbouwen van haar sleutelpositie in de toeleveringsketen van haar klanten, gericht op het zo veel mogelijk ontzorgen door klanten te voorzien in al hun behoeften op het gebied van verpakkingsmanagement.

Gert van Drie, Investment Director bij Quadrum: “Sneller dan verwacht, maar met gepaste trots nemen wij nu afscheid van Bark. Het is een uitstekend voorbeeld van een succesvolle samenwerking met een ondernemend management team in de personen van Erik Bos en Berny Plas”. Dennis de Buijzer, Investment Manager, vult aan: “We hebben met veel plezier samen met management gebouwd aan de Bark Packaging Group en zijn hen zeer erkentelijk voor hun leiderschap om dit tot een succes te maken. We zijn trots dat we hier een bijdrage aan hebben mogen leveren en wensen Erik en Berny het allerbeste met de verdere groei van het bedrijf in de komende jaren.”

Erik Bos, CEO en mede-aandeelhouder van Bark Packaging Group: “Wij zijn dankbaar voor de steun van Quadrum in de afgelopen jaren, waarin zij ons het vertrouwen en de ondernemersvrijheid hebben gegeven om het bedrijf verder uit te bouwen. Dit heeft ons gebracht tot het huidige Bark, dat als platform klaar is om verdere groei te realiseren.” Berny Plas, oprichter en mede-aandeelhouder van Bark Packaging Group: “We verheugen ons om met Berlin Packaging aan dit nieuwe hoofdstuk van onze geschiedenis te beginnen. Samen kunnen we onze klanten een breed scala aan geavanceerde oplossingen bieden en onze mensen nog meer kansen bieden. "We zijn erg blij dat we onze krachten kunnen bundelen met Bark en Berlin Packaging. Deze samenwerking biedt zoveel nieuwe mogelijkheden voor ons team. Iedereen bij DeeDee staat klaar om onze nieuwe en bestaande klanten te helpen bij het vinden van de perfecte pouch voor hun product," aldus Elke Coolen en Inge Louwers, de twee directeuren van DeeDee.

"Bark en DeeDee zullen een geweldige aanvulling zijn voor Berlin Packaging. Beide bedrijven hebben diepgaande kennis en expertise in hun respectievelijke markten, en we zijn verheugd om beide bedrijven aan Berlin Packaging toe te voegen," aldus Paolo Recrosio, CEO van Berlin Packaging EMEA. Marcel Schröder, CEO Benelux/Nordics/DACH van Berlin voegt hieraan toe: "Wij verwelkomen alle nieuwe collega's die nieuwe mogelijkheden zullen brengen naar Berlin. Ongetwijfeld levert deze combinatie onze klanten in Noord-Europa en daarbuiten tal van nieuwe succesverhalen op".

"Met de toevoeging van Bark, waaronder DeeDee, krijgt Berlin een sterkere positie in Noord-Europa, met name voor flexibele en UN-gecertificeerde verpakkingen. We zullen ook onze industriële verpakkingscapaciteiten in Noord-Europa uitbreiden, waaronder Duitsland, een belangrijke Europese markt," zei Bill Hayes, Global CEO van Berlin Packaging.

Als onderdeel van Berlin Packaging is de continuïteit van het bedrijf en het aanblijven van het personeel gewaarborgd, waarbij het management team onder leiding van Erik Bos, Berny Plas en sinds afgelopen jaar Konrad Eichberger hun werkzaamheden voortzetten. De closing van de overname is onderhevig aan de gebruikelijke voorwaarden en zal de komende periode worden afgerond.

Over Berlin Packaging
Berlin Packaging is 's werelds grootste Hybrid Packaging Supplier® van glazen, plastic en metalen verpakkingen en sluitingen. Het bedrijf levert jaarlijks miljarden artikelen en verleent daarnaast diensten op het gebied van verpakkingsontwerp, financiering, advisering, opslag en logistiek aan klanten in alle bedrijfstakken. Berlin Packaging brengt het beste van productie, distributie en dienstverleners die inkomsten toevoegen samen. Haar missie is het verhogen van het netto inkomen van haar klanten door middel van het optimaliseren van het verpakkingsmanagement in de breedste zin van het woord.

Meer informatie : www.BerlinPackaging.com en www.BerlinPackaging.eu

Over Bark Packaging Group
Sinds haar oprichting in 1978 is de Bark Packaging Group uit Eerbeek uitgegroeid van een traditionele verpakkingsgroothandel tot een belangrijke schakel in de toeleveringsketen van haar klanten. Als specialist in verpakkings management voorziet Bark Packaging Group, naast het leveren van industriële, flexibele en UN-gecertificeerde verpakkingen, in de complete verpakkingsbehoefte van haar klanten door hen te ontzorgen op het gebied van inkoop, logistiek, voorraadbeheer en financiering. Deze business modellen staan bekend als "Outsourcing Concept" en "Tail-end Management concept". Naast het hiervoor genoemde biedt Bark Packaging Group klanten ondersteuning vanuit haar eigen innovatiecentrum Bark Innovaties op het gebied van de ontwikkeling van nieuwe verpakkingsconcepten en het (her)ontwerpen van verpakkingen.

Meer informatie: www.barkpackaginggroup.com