Quadrum voegt Bark Packaging Group toe aan portfolio in verpakkingssector

17 maart 2020  •  2 min
Bark Verpakkingen

Quadrum Capital voegt Bark Packaging Group toe aan portfolio in verpakkingssector

Quadrum Capital voegt innovatief speler op het gebied van verpakkingsmanagement Bark Packaging Group (BPG) toe aan haar portfolio. De deelname in de internationaal snelgroeiende verpakkingsspecialist sluit naadloos aan bij het investeringsbeleid van Quadrum Capital, waarin de verpakkingssector één van de speerpunten is. Naast Bark Packaging Group maken ook Royal Sens en Matco International onderdeel uit van het portfolio van Quadrum Capital in deze sector.

Arjan Hoop van Quadrum Capital: “Bark Packaging Group is een prachtig bedrijf met een ijzersterke reputatie in de verpakkingsindustrie en een waardevolle aanvulling op ons portfolio in de verpakkingssector”

Partnership voor versnelde internationale groei
Het partnership met Quadrum Capital past in de lange termijn groeistrategie van Bark Packaging Group en stelt de onderneming in staat om de internationale uitrol van haar innovatieve verpakkingsconcepten te versnellen. Berny Plas van BPG: “Wij zijn de afgelopen jaren snel gegroeid en hebben ambitieuze plannen om deze groei voort te zetten. Het partnership met Quadrum Capital maakt dit mogelijk. Quadrum Capital deelt onze lange termijnvisie en brengt kennis en financiële slagkracht in. Als bedrijven delen we bovendien dezelfde kernwaarden: ondernemerschap, vakmanschap, betrouwbaarheid en kwaliteit. Voor ons zijn hiermee de ideale ingrediënten aanwezig om de sterke positie van Bark Packaging Group samen verder uit te bouwen.”

Samen verder bouwen vanuit solide fundament
Arjan Hoop, Quadrum Capital: ‘De brede klantenkring in Nederland en Duitsland, innovatieve verpakkingsconcepten en een onderscheidende positie in de markt vormen een solide fundament voor de verdere internationale groei die Bark Packaging Group voor ogen heeft. Bark Packaging Group levert bij uitstek meerwaarde aan klanten door het complete verpakkingsmanagement van hen over te nemen, zodat klanten echt ontzorgd worden. Samen met het team van BPG zetten wij in op versnelde en internationale groei van de onderneming.”

Management
Erik Bos, nu CCO bij Bark Packaging Group, neemt de functie over van huidige CEO Berny Plas, die actief betrokken blijf bij de onderneming. Het managementteam van BPG blijft verder ongewijzigd. De vestigingen in Eerbeek, Utrecht en Stuttgart (Duitsland) blijven in de huidige vorm, op dezelfde locaties bestaan.