Royal Sens viert 125-jarig bestaan

12 oktober 2021  •  2 min
Jubileum royal sens

Op 12 oktober 2021 vierde Koninklijke producent van labels voor food- en non-food verpakkingen Royal Sens haar 125-jarig bestaan. De mijlpaal werd feestelijk gemarkeerd met de officiële ingebruikname van een nieuwe, innovatieve drukpers op het hoofdkantoor van Royal Sens in Rotterdam door de burgemeester van Rotterdam, de heer Aboutaleb. Met de nieuwe drukpers is Royal Sens klaar om de groei die het bedrijf heeft ingezet ambitieus voort te zetten en nieuwe markten te betreden.


Klaar voor de toekomst

Royal Sens heeft zich in haar 125-jarig bestaan doorontwikkeld van kleinschalige drukkerij naar één van de grootste kwaliteitsspeler op het gebied van labelproductie in Europa. De labelproducent heeft hiertoe met name de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het innoveren en verduurzamen van haar activiteiten. De aanschaf van de ultramoderne Comexi drukpers, waarmee Royal Sens één van de eersten is in Europa, is hiervan het sluitstuk.

Directeur van Royal Sens, Jan Geitenbeek: ‘Wij zijn enorm trots op wat we als Royal Sens hebben bereikt! Door in goede én slechte tijden te blijven doorontwikkelen en te focussen op kansen en mogelijkheden staan we waar we nu staan. De ingebruikname van de nieuwe pers is hierin een belangrijke nieuwe stap. Met de pers kunnen we flexibeler en milieuvriendelijker inspelen op de vraag van onze klanten, die door de groei van het aantal huismerken steeds vaker bestaat uit kleinere oplages en meer variaties in labeldesign. We hebben er bovendien 60% meer capaciteit mee in huis en kunnen nu ook flexibele food-verpakkingen produceren, wat een verbreding van onze activiteiten betekent.’

Van kleinschalige drukkerij naar internationale kwaliteitsspeler in labels 

Royal Sens wordt in 1896 in Rotterdam opgericht als Stadler & Sauerbier. Het bedrijf ontwikkelde zich in de loop der jaren door van kleinschalige, traditionele drukkerij naar prijswinnende producent van papieren etiketten voor food- en non-food verpakkingen. In 1996 ontvangt het bedrijf de Koninklijke status en gaat het verder onder de naam Royal Sens (kort voor Stadler EN Sauerbier). Vanaf 2008 start Royal Sens, dat inmiddels naast in Rotterdam een productielocatie in Enschede en verkoopkantoren in Engeland en Duitsland heeft, met het produceren van plastic labels. In 2019 rolt Royal Sens onder de vleugels van nieuwe aandeelhouder Quadrum Capital een omvangrijk investeringsprogramma van 8 miljoen euro uit om verdere groei mogelijk te maken.