SealteQ Group vindt partner in Quadrum Capital

15 februari 2024  •  2 min
Whats App Image 2024 02 08 at 11 38 50

[Stadskanaal/Almelo, 15 februari 2024] – SealteQ Group en investeringsmaatschappij Quadrum Capital bundelen hun krachten. SealteQ is gespecialiseerd in het beschermen, versterken en onderhouden van beton- en staalconstructies. De samenwerking heeft als doel om de sterke groei van de afgelopen jaren te continueren.

Onder leiding van Martin van der Leest en Robert Lunenborg vierde SealteQ, voorheen bekend als Frans Nooren, afgelopen jaar haar 50-jarig jubileum. In deze periode is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende speler op het gebied van beton- en staalconservering. Met circa 250 vakspecialisten en zeven vestigingen worden door zowel heel Nederland als in het buitenland hoogwaardige en innovatieve oplossingen geboden voor vraagstukken uit de technische onderhoudsmarkt. SealteQ is actief in diverse sectoren, waaronder infrastructuur, energie, industrie, civiele techniek en de woning- en utiliteitsbouw.

Na de voorgenomen participatie zullen Martin van der Leest en Robert Lunenborg samen met Peter Westra de directie van SealteQ vormen. Tezamen met Quadrum zal verder worden ingespeeld op uitdagingen op het gebied van funderingsherstel en op de achterstanden bij het onderhoud en levensduurverlenging van cruciale infrastructuur. Het uitbouwen van het netwerk en het toevoegen van specialistische kennis zullen hierbij belangrijke strategische speerpunten zijn.

“Quadrum is voor ons de perfecte partner om deze groeiambities te realiseren. Het op eigen kracht reeds opgebouwd platform, in de gespecialiseerde onderhoudsmarkt, kan door dit partnership verder stabiel uitgebouwd worden zowel nationaal als internationaal. Hiermee maakt het een meer solide stap ter continuering van de groei van SealteQ, waarbij in de samenwerking met Quadrum het creatieve ondernemerschap op de identieke wijze wordt onderschreven. Dit geeft vertrouwen in een markt die ons voortdurend uitdaagt”, aldus Martin van der Leest.

Hedzer Wester, Investment Manager bij Quadrum Capital: “De mate van vakmanschap, innovatiekracht en ondernemerschap in de onderneming zijn indrukwekkend en hebben ervoor gezorgd dat SealteQ marktleider is geworden in haar vakgebied. We kijken ernaar uit om het bedrijf te ondersteunen in haar groeiambities en samen met Martin, Robert, Peter en de rest van het SealteQ team de volgende stappen te zetten.” Financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt. De investering in SealteQ zal plaatsvinden vanuit Quadrum Investment Fund IV.

Over SealteQ

SealteQ beschermt en behoudt civieltechnische, infrastructurele en industriële bouwwerken evenals vastgoed objecten in de woningbouw- en utiliteitssector. Met een Nederlandse focus maar met een wereldwijde blik verlengt SealteQ de levensduur van beton- en staalconstructies. Dit doen ze door innovatieve maatwerkoplossingen te bieden met als doel de constructies te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zo worden ze behouden voor de toekomst. Meer informatie op www.sealteq.nl