Siebert & Wassink en Ventiv Engineers kiezen voor groeiversnelling met investeerder Quadrum Capital

20 april 2023  •  3 min
Siebert Wassink Ventiv Egineers en Quadrum Capital

20 april 2023 - Quadrum Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Siebert & Wassink en Ventiv Engineers. De huidige aandeelhouders, waaronder Algemeen Directeur Tom Kleizen en oprichters Johan Siebert en Joris Wassink, blijven aandeelhouder in de groep. Met Quadrum Capital als strategisch partner willen Siebert & Wassink en Ventiv Engineers hun groeiambities op een verantwoorde manier versnellen. Siebert & Wassink en Ventiv Engineers is onderdeel van Quadrum Investment Fund IV.

Sinds haar oprichting bijna 25 jaar geleden, is Siebert & Wassink uitgegroeid tot gerenommeerde en leidende speler op het gebied van werving & selectie, assessments en organisatieadvies in Noord- en Oost Nederland. Siebert & Wassink onderhoudt zeer langdurige relaties met haar klanten in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector. Met professionaliteit en persoonlijke aandacht ondersteunt Siebert & Wassink organisaties in hun strategische ontwikkeling en treedt zij op als samenwerkingspartner voor de langere termijn.

Ventiv Engineers ondersteunt en ontzorgt innovatieve en industriële organisaties met technische vraagstukken door projectmatige inzet van hoogopgeleide technische professionals. Door haar onderscheidende aanpak, eigen cultuur en focus op de ontwikkeling van engineers is Ventiv Engineers de afgelopen jaren sterk gegroeid.

Geoffrey van der Hauw, Investment Associate bij Quadrum Capital: “Human Capital is een nieuwe focussector van Quadrum Capital. Met de toevoeging van Siebert & Wassink en Ventiv Engineers krijgt Quadrum Capital twee gerenommeerde bedrijven met een sterk onderscheidend karakter binnen het Human Capital domein in haar portefeuille. Wij kijken ernaar uit om samen met het management de groeiambities van beide bedrijven te verwezenlijken.”

Siebert & Wassink en Ventiv Engineers hebben de ambitie om de komende jaren autonoom en eventueel door overnames door te groeien. Met terugwerkende kracht per 1 januari 2023 kiezen zij daarom voor een samenwerking met Quadrum Capital, een onafhankelijke investeringsmaatschappij, die bedrijven helpt om op een verantwoorde wijze sneller te groeien en te professionaliseren door inbreng van haar netwerk, kapitaal, expertise en professionele ondersteuning. Met de komst van Quadrum Capital krijgen Siebert & Wassink en Ventiv Engineers een ondernemende partner die hun groeiambities kan helpen realiseren.

De huidige aandeelhouders, waaronder Algemeen Directeur Tom Kleizen en oprichters Johan Siebert en Joris Wassink, blijven aandeelhouder in de groep. Daarnaast treden ook Thijs Winkel (Commercieel Manager S&W), Martijn Baas (Vestigingsmanager Ventiv Hengelo) en Bart te Focht (Vestigingsmanager Ventiv Arnhem) toe als partners binnen de organisaties.

Tom Kleizen, Algemeen Directeur van de groep: “Wij als Siebert & Wassink en Ventiv Engineers geloven heel sterk in; delen is het nieuwe vermenigvuldigen. Door het aangaan van het strategisch partnerschap met Quadrum Capital en de managementparticipaties zetten wij met deze visie extra kracht bij en daarin gaan we samen voor een stabiele en succesvolle toekomst.”

*Siebert & Wassink en Ventiv Engineers is onderdeel van Quadrum Investment Fund IV.*