Tenten Solar verwelkomt Smile Invest als partner voor de volgende fase van groei

7 april 2023  •  2 min
Tentensolar1

Op 5 april heeft Benelux investeringsmaatschappij Smile Invest een meerderheidsbelang in Tenten Solar genomen. Tenten Solar is een markt leidende speler op het gebied van zonne-energie oplossingen in verschillende klant segmenten. Smile Invest neemt, samen met management, het belang over van investeerder Quadrum Capital. 

Tenten Solar levert volledige PV Solar installaties aan particulieren, woningbouwcorporaties en bedrijven. Tenten Solar heeft in Nederland een sterke positie en levert daarmee een grote bijdrage aan de verduurzamingsagenda. Tenten Solar opereert door heel Nederland en is fysiek gevestigd in Lichtenvoorde, Bodegraven en Tilburg. Smile Invest neemt, samen met management, de aandelen over van investeerder Quadrum Capital, die sinds 2019 betrokken was bij het bedrijf. Hiermee blijft het huidige management team bestaan.

Berry Seesing (CEO), eigenaar en directeur van het bedrijf sinds 2012, zal actief blijven in zijn rol en naast Smile mee investeren in de transactie: “De komst van Smile Invest als nieuwe investeerder markeert de start van de volgende fase van Tenten Solar. Smile Invest brengt veel ervaring op het gebied van duurzame technologie. Samen met het team en Quadrum hebben we in de afgelopen jaren Tenten Solar uitgebouwd van een lokale partij tot een nationaal opererende speler. In dit nieuwe hoofdstuk waarin kwaliteit, verdere expansie en verbreding voorop staan, denken wij dat Smile Invest, met haar netwerk en ondernemende aanpak van grote waarde voor ons zal zijn.”

Ivo Vincente en Ad Notenboom, Partners bij Smile Invest, voegen hieraan toe: “Wij zijn zeer onder de indruk van de professionaliteit en kwaliteit van de organisatie in combinatie met de relevante positie dat het in deze relatief korte periode heeft kunnen verwerven. Wij geloven dan ook sterk in de groeiambitie waar Tenten Solar verder marktaandeel kan winnen en haar aanbod kan verbreden, door middel van zowel organische als acquisitieve groei. Het ondernemende karakter, gepaard met de sterke ambities en de toenemende focus op verduurzaming, passen uitstekend binnen onze investeringsfocus. Wij kijken ernaar uit om Tenten te ondersteunen in deze nieuwe fase van groei.”

Peter Oostenenk, Managing Partner bij Quadrum Capital: “Met veel plezier hebben we samengewerkt met Tenten Solar, Berry Seesing en zijn team aan de verdere groei van Tenten Solar. Met elkaar hebben we Tenten Solar verdubbeld in omvang en is het gegroeid van een lokale naar een nationale speler met drie locaties, zonder haar DNA te verliezen. We wensen Tenten Solar, het team en Smile Invest veel succes bij de verdere uitbouw van de onderneming.”

De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM (Autoriteit Consument en Markt) en daarna met terugwerkende kracht per 1 januari 2023 geëffectueerd zijn. Naar verwachting zal de beoogde transactie nog voor de zomer volledig afgerond zijn.