Interstellar versterkt Microsoft-propositie met overname Felton

Quadrum nieuws voorbeeld

Delft, 5 september 2023 – IT-dienstverlener INTERSTELLAR zet een belangrijke stap in haar groeistrategie door de overname van managed services provider Felton. De overname versterkt de groeiambities van beide partijen, waardoor ze hun klanten nog beter kunnen ondersteunen bij de transitie naar een innovatieve en stabiele IT-omgeving. Met de toevoeging van Felton is INTERSTELLAR met 700 medewerkers en 165 miljoen euro omzet dé partij voor middelgrote organisaties en instellingen op het gebied van de moderne werkplek, cloud en cybersecurity.

Volgende fase voor Felton

Felton heeft als managed services provider meer dan 35 jaar ervaring in het ontwerpen, realiseren en beheren van veilige en moderne IT-infrastructuren. De 65 medewerkers werken vanuit het kantoor in Amersfoort voor klanten door heel Nederland. Felton maakte sinds 2020 onderdeel uit van het portfolio van TIIN Capital, die de IT-onderneming via het Dutch Security TechFund in haar groei heeft ondersteund en naar een volgende fase heeft gebracht, onder meer door de samenvoeging met Lantech. INTERSTELLAR, in 2021 ontstaan uit verschillende portfoliobedrijven van investeringsmaatschappij Quadrum Capital, neemt nu alle aandelen over. De directie van Felton blijft aan na de acquisitie en ook oprichter Stan Bridié blijft betrokken als adviseur.

Versterking van het portfolio

Felton heeft tot doel om als onderdeel van INTERSTELLAR verder door te groeien op het gebied van cloud en security en gebruik te maken van de schaalvoordelen uit de groep. Voor INTERSTELLAR biedt de overname een versterking van het portfolio, een groter marktaandeel in de midmarket en uitbreiding van de aanwezigheid in midden-Nederland.

Maarten van Montfoort, CEO van INTERSTELLAR, zegt over de acquisitie van Felton: “Wij willen voor onze klanten de meest relevante IT-dienstverlener van Nederland zijn. Dit doen wij door de juiste kennis en expertise in huis te halen en de continue ontwikkeling van onze competenties, zowel autonoom als door overnames. Het DNA van Felton sluit hier naadloos bij aan. Zowel de bedrijfscultuur past goed bij de organisatie van INTERSTELLAR, als ook de klanten, het portfolio en de gezamenlijke Microsoft-first strategie. Wij als INTERSTELLAR kijken er enorm naar uit om samen met het team van Felton onze klanten te bedienen.”

Marnix van der Moolen, CEO van Felton, vult aan: “TIIN Capital heeft Felton de afgelopen jaren ontwikkeld tot waar we nu staan. Met INTERSTELLAR krijgen we een strategische aandeelhouder. Zodoende kunnen we doorgroeien en onze propositie versterken op het gebied van security en cloud.”

Interstellar is onderdeel van Quadrum Investment Fund II en III.