Ik wilde een strategisch partnerschap naast ons om op hoger niveau te gaan acteren

Siebert story header

Een omzet van € 7,5 ton in 6,5 jaar tijd verveelvoudigen naar ruim € 12 miljoen: Tom Kleizen houdt van doorpakken. Als Algemeen Directeur en Partner staat hij aan het roer van zowel Siebert & Wassink als Ventiv Engineers. “We hebben echt voor een duidelijke focus gekozen.”

Het is 2017 als Tom Algemeen Directeur wordt van Siebert & Wassink in Hengelo, een bedrijf gespecialiseerd in exclusieve werving- en selectietrajecten, assessments en HR- en organisatieadvies. Eigenaren Joris Wassink en Johan Siebert zoeken na 17 jaar iemand die het bedrijf kan laten groeien. Tom wil op dat moment graag gaan ondernemen, maar niet alleen. Hij raakt met Joris en Johan in gesprek: “Ze zeiden letterlijk: ‘Wij zijn niet de personen om dit bedrijf groter te maken. Wil jij een jaar meelopen en je daarna wellicht inkopen?’” Groei genereren ziet Tom wel zitten, maar dan niet vanaf de zijlijn. “Ik heb gezegd: ‘Dat gaan we niet doen. Ik wil meteen volwaardig partner worden’. En zo geschiedde.”

Handrem erop 

Het geschiedde inderdaad. Van 7 collega’s in dienst en een omzet van € 7,5 ton, groeit Siebert & Wassink onder leiding van Tom door naar een bedrijf met 25 personeelsleden en een omzet van ruim € 4 miljoen. Een indrukwekkende prestatie al voelt dat voor Tom soms anders: “Voor mijn gevoel zijn we altijd gegroeid met de handrem erop. We hadden sneller stappen kunnen zetten maar waren gezamenlijk af en toe behouden in grote keuzes.

 

We zijn altijd gegroeid met de handrem erop
Siebert profile image

Tom Kleizen

Tom heeft meer ambities. “Ik heb Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde gestudeerd en heb lang een eindverantwoordelijke commerciële rol bekleed binnen een Ingenieursbureau. Ik heb altijd gezegd: ‘Als Siebert & Wassink stabiel is na mijn intreden, dan wil ik een eigen Ingenieursbureau opzetten.” In 2018 wordt Ventiv Engineers geboren. Vanuit zijn kantoor bij Siebert & Wassink kijkt Tom pal op het Ventiv-kantoor aan de overkant van de weg: “We zijn nu 5 jaar onderweg en zijn inmiddels met een groep van 110 goed opgeleide professionals.” De bedrijven versterken elkaar ook. “Bij Siebert & Wassink hebben we een breed scala aan trainingen en coaching trajecten. Onze collega’s van Siebert & Wassink zijn collega’s van Ventiv Engineers gaan trainen. Op thema’s zoals communicatie skills, omgaan met weerstand en daadkracht. Komend jaar starten wij gerichte trainingen op het gebied van engineering, sales engineering en project management. We zien steeds meer synergiën ontstaan en merken in de markt dat Siebert & Wassink en Ventiv Engineers er zeer goed op staan. We kunnen onze diensten bij de klant breder neerleggen en een completer pakket aanbieden.”

Vol gas vooruit 

Beide ondernemingen groeien hard door, maar om de volgende stap te maken mist Tom een strategisch partner. “Met Siebert & Wassink zitten we nu in Hengelo, Apeldoorn en Lichtenvoorde, met Ventiv Engineers in Hengelo en Arnhem. Het plan is om met beide ondernemingen door te ontwikkelen en over vestigingen te beschikken in Hengelo, Arnhem, Zwolle en Amersfoort.”

Begin 2023 gaat hij op zoek naar een investeerder. “Ik wilde een strategisch partnerschap om zelf op hoger niveau te gaan acteren. Iemand naast me die het bedrijf naar de volgende stap kon brengen.” Tom heeft gesprekken met meerdere investeerders, maar heeft met Quadrum meteen een klik. “Dat was eigenlijk binnen 3 minuten al duidelijk” lacht hij. “Andere investeerders boden misschien meer geld, maar daar zag ik het niet in.” Eindelijk kan hij vol gas vooruit. “Ik was echt op zoek naar iemand die zei: ‘Als jij naar Zwolle wilt, dan gaan we dat nu doen.’” In je eentje zet je zo’n stap toch minder snel, maar met een partij als Quadrum voelt dat nu echt verschrikkelijk goed en kunnen we effectiever de volgende stap zetten.

 

Siebert story small

Toekomstplannen 

In totaal zijn er straks dus 8 vestigingen zijn van Siebert & Wassink en Ventiv Engineers. “We willen dat tussen 2024 en 2028 realiseren en een omzetgroei maken van 12 miljoen euro naar ongeveer 25 a 30 miljoen euro.” Maar dat is alleen organische groei. Tom: “We willen ook groeien door middel van buy & build, dus bedrijven toevoegen die passen bij onze visie, ons DNA en onze mentaliteit.” En dan zou de groei misschien zelfs nog wel veel groter kunnen uitpakken. “Je weet nooit welke partijen er op ons pad komen” lacht Tom. “Misschien wordt het geen 25, maar wel 70 miljoen.”

Meer over Siebert & Wassink en Ventiv Engineers

Meer verhalen van ondernemers