We willen een leidende rol spelen in digitale transformatie

Novature story header

Alle Microsoft Dynamics partners onder één dak: met dat idee wordt Novature in 2022 met een investering van Quadrum opgericht. CEO Louis Rustenhoven: “We ondersteunen inmiddels meer dan 1.000 partners in Europa en Canada”

Met de droom om een compleet Microsoft Dynamics platform neer te zetten, gaan Louis Rustenhoven en Arie-Willem van der Plas in 2021 met elkaar om tafel. Louis is op dat moment CEO van Companial, een IT-bedrijf dat Microsoft Dynamics partners ondersteunt bij het gebruik van Microsoft Dynamics software. Arie-Willem van der Plas is Managing Director van DycoTrade, een bedrijf dat high-end commodity ERP-software oplossingen implementeert, gebaseerd op Microsoft Dynamics. “We wilden een eco-systeem creëren waarin we onze grote distributiekracht van Companial combineren met eigen software oplossingen op Dynamics zoals die van Dycotrade.” vertelt Louis.

Ondersteunen van partners

Microsoft Dynamics is de overkoepelende naam voor het pakket business applicaties van Microsoft. “Het succes van Microsoft hangt af van het succes van hun partners” legt Louis uit. “Negentig procent van hun business doen zij wereldwijd via partners. Als die succesvol zijn, is Microsoft dat ook. Wat wij bij Companial en Novature doen is het ondersteunen van die partners. We zijn eigenlijk een verlengstuk van Microsoft.” En waar ondersteunen ze dan precies mee? “Een partner koopt een Microsoft Dynamics licentie bij ons. Wij bieden hen vervolgens zakelijke en technische diensten aan zoals consultancy, trainingen, hulp bij installaties en migraties. Deze partners kunnen met al hun vragen bij ons terecht”. Het samengaan met DycoTrade tot het nieuwe Novature is een eerste strategische stap om een zo compleet mogelijk pakket diensten te kunnen aanbieden. Louis: “DycoTrade is een Independent Software Vendor (ISV) die gespecialiseerde software oplossingen biedt voor de handel in specifieke branches zoals koffie, graan en de metaalindustrie. Door deze software oplossingen nu binnen Novature toe te voegen aan het aanbod van Companial, kunnen we voor de partner en de klanten van de partner alles bij elkaar brengen.” De twee bedrijven opereren overigens ook nog steeds onder eigen naam: “We bedienen beiden verschillende marktsegmenten en vinden het belangrijk dat zowel Companial als Dycotrade in hun eigen markten blijven bestaan als naam.”

Quadrum laat de ondernemer de ondernemer zijn.
Novature profile image

Louis Rustenhoven

CEO

Investeerder

Dat Quadrum de investeerder achter Novature geworden is, was geen toeval. “Quadrum was al eigenaar van DycoTrade” vertelt Louis. “De klik was van het begin al goed. Wij hebben ons bedrijfsmodel uitgelegd en hoe Companial en DycoTrade elkaar kunnen versterken. Het ondernemerschap dat Quadrum toonde om onze bedrijven bij elkaar te brengen, was erg sterk en gaf voor ons de doorslag.” En dat niet alleen. “Quadrum laat de ondernemer de ondernemer zijn. We krijgen ruimte om te ondernemen, maar tegelijkertijd sparren ze graag mee over nieuwe ideeën en staan daar ook voor open.”

Novature story small

Toekomstvisie

Inmiddels ondersteunt Novature meer dan 1.000 partners in meer dan 75 landen en ziet de toekomst er rooskleurig uit. “Er zit nog zoveel groeipotentie in dit bedrijf. We kunnen meer diensten gaan verkopen aan partners of extra software ontwikkelen.” En natuurlijk is er de ambitie tot verdere internationale groei van de partnerbase: “We hebben begin 2023 een kantoor in Canada geopend, maar zijn altijd op zoek naar nog meer mogelijkheden voor geografische expansie. De voertaal in ons bedrijf is Engels, we zijn sterk internationaal georiënteerd.” Hij pauzeert even en vervolgt dan: “Volgend jaar verwachten we meer dan 200 miljoen aan omzet, en we groeien elkaar jaar met gemiddeld zo’n 10 tot 15% per jaar. Toch is groei slechts een middel naar de echte missie van Novature: een leidende rol spelen in digitale transformatie voor zo veel mogelijke klanten.”

Meer over Novature

Gerelateerd