Wij verbeteren door te verbinden, consultancy met een hart

5min
023 A8117

Complexe transities begeleiden, ingewikkelde klantvraagstukken oplossen of bedrijfsprocessen structureel optimaliseren: consultancy bedrijf Improven doet het op een persoonlijke wijze. Masha Hennequin is partner bij Improven: “We onderscheiden ons door een menselijke en persoonlijke aanpak.”

Het is september 2016 als Improven geboren wordt. “Onze roots liggen bij PwC en nadien ConQuaestor” vertelt Masha. Na een aantal roerige jaren maakten we de strategische keuze om de naam ConQuaestor en de interim finance activiteiten te verkopen en als adviesbedrijf zelfstandig verder te gaan. We konden bouwen aan een nieuw merk in de adviesbranche. Tijdens een uitgebreid branding traject komt de naam Improven op tafel, een samenvoeging van Improve, Prove en Proven. Een nieuwe naam, een nieuw merk, een nieuw pand in Utrecht maar ook een nieuwe stijl. “Wij zijn echt een mensen-bedrijf. Een bedrijf van verbinden, consultancy met een hart. Iedereen voelt zich thuis en er is veel aandacht voor persoonlijke groei en privé-werk balans. En dan merk je opeens hoeveel bedrijfscultuur doet en hoe onderscheidend dit is.”

Strategie

Masha lacht: “Onze strategie is en blijft het doen van leuke projecten, voor leuke klanten met leuke collega’s.” En dat op een geheel eigen wijze: “Een menselijke en persoonlijke aanpak en samen met de klant gaan zitten en zorgen voor een gerealiseerde en gedragen verbetering. Daarmee wilden we ons echt onderscheiden.” Maar om dat te bereiken is een investeerder nodig en zo komt Improven met Quadrum in contact.

Als we willen sparren, kunnen we altijd bij Quadrum terecht
Improven profile image

Masha Plooij-Hennequin

Partner

Perfecte match

Het blijkt een perfecte match. “Vanaf het eerste moment voelden wij vanuit Quadrum een enorm vertrouwen in ons bedrijf. Vanuit de overtuiging dat er voor Improven een mooie plek is binnen de consultancy markt, omdat wij het echt anders doen.” En naast veel vrijheid is er ruimte voor samenwerking. “Als we willen sparren, kunnen we altijd bij Quadrum terecht en soms komt er vanuit hen een inspirerend idee op ons pad of ze koppelen ons aan iemand in hun netwerk waar een mooie opdracht uit voortkomt. Het gebeurt steeds vaker dat partijen elkaar binnen het netwerk van Quadrum weten te vinden. Prettige bijkomstigheid is dat de samenwerking met Quadrum een onbepaalde looptijd kent en Quadrum zich ook richt op het duurzaam laten groeien van ondernemingen met een lange termijn horizon. Dat sluit naadloos aan bij onze eigen ambitie.”

Warme bedrijfscultuur

Ook binnen Improven staat samenwerken hoog op de agenda. “We verbinden mensen en doen dingen echt samen,” vertelt Masha. “Uit onze medewerkerstevredenheidsonderzoek blijkt dat onze werknemers blije mensen zijn. “Bij ons is iedereen welkom. Ons kantoor is echt een honk waar mensen graag naartoe komen en waar iedereen zich thuis voelt. Improvers geven hun collega’s een 9,2 en het werken bij Improven een 8,7.” Cijfers die laten zien dat de warme bedrijfscultuur werkt. Maar ook de markt waardeert dit. Zo hebben we al twee jaar op rij de top van de Nederlandse adviesmarkt bereikt, met een Diamond status.”

Blik op de toekomst

Inmiddels heeft Improven zo’n 250 projecten in portefeuille en met een jaarlijkse groei van zo’n 25 procent staat het bedrijf er fantastisch voor. Maar dat is uiteraard geen reden tot stilzitten. “We willen zeker blijven groeien, al is het geen doel op zich. We willen organisaties begeleiden in transformaties, zoals we dat nu doen. Tegelijkertijd willen we ook kijken of we misschien de internationale markt verder kunnen uitbreiden, nu we sinds de overname van It’s Value ook in Londen gevestigd zijn .” Masha besluit: “Maar we kunnen ook nog veel groter worden in wat we al doen, dat waar we goed in zijn. Het kan altijd beter, ook dat is ons motto!”

Gerelateerd